Selasa, 15 Disember 2009

~Tikah Kawen. PART 1~

maaf lambat update
banyak sgt pic2
perlu pilih & resize pic
ohh semua gambar ini diambil menggunakan camera handset
yang hanya bersaiz 2 mega pixel shj
so, kualiti certain pic agak low =P
yooo la, hs ku copek sahaja =P
ok la kan dari xde pic langsung
*cobaan berpikiran positip =P*

Pic di pagi hari 9hb. before bertolak. Uhh, gila punya awl aku bangun, pkul 530pagi dah bangun. Tapi xla trus capai towel. Landing2 dulu, mengeliat dulu, kelip2 mata dulu. Bangun je 5min, turun katil 5min, last2 masuk toilet pukul 540pg. Nasib toilet dlm bilikku jugak. If x, mau 5min gak. semuanya nak 5min. Take timeeeeeee. haha =P

Perjalanan kami lancar. Ayie yang drive. Mcm2 kami borak sepanjang perjalanan. Saje aku "umpan" ayie agar xngntuk. If x, aku la yang kena drive. haha gile pemalas drive aku ni. Sia2 je amek lesen dengan sekali sahaja test JPJ terus pas & renew lesen =P.. Tapi aku xla kejam, ade gak aku pesan dekat ayie, if xlarat, bagitau, gilir2 drive. kesian gak dekat dia..

R&R pertama kami singgah. Akibat daripada 2-2 kelaparan. haha =P.. 2-2 xmakan pagi lagi. Padahal time ni dah nak pukul 11pgi. Trus lunch. Tapi R&R Sg Perak ni sedang dalam pencucian besar2an. So semua stall tutup. Ade la 1 stall buah buka. Beli buah jela buat alas perut dulu. kasihan bukan? Xpe, kami "diet" sementara. hahaha =P.. diet hapenye. perut masing2 krukkk krukkk dah.. Dah la malam tu aku xmakan. Busy packing baju. Biasalah, i suka buat keja las min =P. Akhirnya tiba d taiping pkul 1ptg. Alhamdulillah =) Ohhh b4 tu kami berenti makan d R&R Bukit Gantang


Esoknya, 10hb, seawal 8pagi kami dah bergerak ke Penang. Jauh jugak Taiping dgn umah Tikah. Around 2jam baru sampai. Tikah akan dinikahkan pada pkul 11pagi. Kami bergerak awl sbb xtau jalan. Lagipon mmg nak iring Tikah ke masjid. Tu yg datang awl. Ohh time ni Aisyah drive, aku duduk sebelah, tunjuk jalan (tanya jalan dekat abg aisyah. so aku ade la tulis dlm note book sbg guideline).


See, ni kawasan Bukit Larut. Kawasan paling lembap d Malaysia. Kabus tebal sangat. Macam genting la pulak. Tdo mst bes kan? sejukkkkkkkkk je. hahaha =P. Panjang tau kawasan kabus ni. Sampai xnampak kereta. Agak bahaya. So, sebagai langkah keselamatan, kenalah pasang lampu =).. Macam tengah fogging pulak highway ni. hahaha =P


Tadaaaaaaa, memperkenalkan, PUAN NURUL ATIKAH BT AHMAD =), eh2 silap, time ni bukan puan lagi. hehe.. time ni tikah baru balik di makeupkan. Tikah makeup dekat kedai. Cantik ohh ko. jeles aku. terbling-bling aku pandang ko. Errr saje je menyempit dgn tikah utk ambil gambar. Amek berkat. hahaha =P.. Ohh ye, baju kebaya ni time form 2. Form 2 14thn kan? Skng aku 21thn. Motip bgtau??? hahaha luuuu pk la sendiri =P.. Naseb buleh pakai lagi. Puas aku geledah almari. Yela, baju kurung aku kan semua tinggal dekat shah alam..

Tikah sah menjadi isteri Encik Hafiz dengan sekali lafaz shj. Uhh, hebatla Encik Hafiz. Mengikut jam d hansetku, tikah menjadi isteri pada pukul 11.31am. Tahniah TIKAH. Gile kental ko xnangis langsung. Setitik pon x. If aku la, rosak dah kot makeup2 yang dtepek. i kan berhati sensitip.sket2 nak nangis. sket2 nak sentap. panggg kang baru tau. haha =P


Pasangan yg baru dinikahkah. TAHNIAH Incik kastam & Puan pelajar. hahaha =P.. Part agak kelakar, saat saksi mengatakan "sah", Incik kastam mengeluh tanda lega. Sampai nampak bahu beliau jatuh akibat hembusan lega. Alamakkkk bombastik gila ayat aku.. haha.. Korang faham kan maksud aku?? Xreti nak explain lebih2.. haha =P.. Sebelum d nikahkan, muka beliau nampak agak cuak. yela, saat mendebar. Bila sah je, terus mengeluh sampai terjatuh2 bahu. hahaha =P...


From left, Aisyah, Ayie, AKU, PASANGAN SUAMI ISTERI, adik bongsu tikah & anak sedara TIKAH. Wahhh time ni malu gak la, Family tikah 2 kereta je yg datang ke masjid (including us). Suami dia datang dengan 7bijik kereta. Gilaaa la. Malu owhhh. Rasa nak patah balik je. Tunggu d rumah tikah. hahaha.. Lepas d nikahkan, balik umah tikah, ada makan2 sket, then pkul 4lebih kami gerak balik ke Taiping. Penat jugak la 2jam atas highway

Esoknya, 11hb, baru tijah sampai dari Terengganu. 12jam ohhh atas bus. Gila penat la. Tijah kate smp dah tabley tdo. Asek bangun, tdo, bangun, tdo. Tdo je kje tijoh atas bus. haha.. =P..Tijah smp Taiping dlm pukul 9pg. Amek dia, terus ke Bukit Merah. See the pic, sian Tijah xmakan pagi lagi. Aisyah belikan dia nasik lemak. Makan dlm kereta..=)


Singgah petronas beli air. tapi idok la semua air dlm pic atas ni tijah punye. kembong perut dia kang. Jenuh nak Cari minyak yuyi cap limau. Hahaha, ok2 ni mengarut dah. =P.. Tijah punya air milo, Ayie punya Milo & Twister apple. Aisyah punye Twister oren and aku punye air 100plus & mineral. Semua air ni berjaya dselinap masuk dalam bukit merah secara illegal =P



Masa ni tgh selitkan air yg beli tadik d celahan baju2.. Air & Makanan Luar xdibenarkan bawa masuk. Nnt ade staff yg cekkan setiap beg dekat pagar ke water park. Mmg dia bukak zip beg.. ohhh kami terlepas =P

Posing dulu depan pintu masuk Bukit Merah. haaa kau, sampai sepet2 mata sebab panas matahari. hahaha =P..Actually dah lama nak p Bukit Merah ni. Since Tikah tunang thn lepas. Tapi xkesampaian. So tu yg kali ni nak p sgt. Alhamdulillah jejak juga kami d sini =P..


Kami amek pakej water park sahaja. sbb mmg nak main air je. Xmo naik cable car sbb gayattt nak mamposssssssss.. Jmp org utan pon xnak sbb Aisyah takut dengan bulu2 org utan tu. Takut & geli katanya. Apela ko ni Aisyah. Chumel je.. haha.. Agak2 if kami wat2 jadi disable person, dapat x price RM10? hahaha =P



Satu2nya baju aku yg agak besar. Mmg nak yg besar. Agar bila baju basah, xla nampak sgt "melekap" dibadan. If x, i sexyyy u. haha.. =P.. Ohhh bes gak mandi dgn member2 kat sini. Bila dah main air ni, sure cepat lapar kan? makanan dia jual, bapakkkkkkkkkkk mahal gile. seketul beger cam jual kat pasar malam, dia jual RM5. Perghhhh untung besar la.. Pandai top management dia pasang stategy. Bukan stakat makanan. Loker, pelampung lagi. Pada logik akal aku, price dia mmg xrelevan. Nak2 skng cuti sekolah, lagi la harga mencanak..Secara purata, harga d bukit merah ni double. Contohnye kau beli air dluar RM2. Dekat Bukit Merah RM4..Ishhhh,


Aku beli Tshirt as cenderamata utk adik2 aku. Dorang xnak key chain. Aku pon xnak. Cam xbesh je. hahaha =P.. Dulu zaman sek ren besh la ade key chain banyak2.. Siap lumba2 sgn member siapa lagi banyak. gantung2 lagi kau dekat beg sekolah..Hahah =P.. Ohh, aku berhabis seratus lebih d Bukit Merah ini. Gara2 harganya yg double.. Ishhh xcukup duet kawen aku kang, aku tau dah sebab ape. haha =P Balik dari Bukit Merah, muka aku start merah2 sbb berjemur main air. Mlm tu start mengelupas. Payah gak kulit sensitip ni..Urghhhhhhh =(


Then kami layan Yong Tau Fu d & ABC Taiping. Tau x kena brape RM? Semua sekali doploh pat ringgit tau!!!! Yong tau fu je tau. Price ABC xtermasuk. Ishhhh, aku rasa kami xbanyak amek sgt. Amek sket2 je. Aku & Tijah yg pilih. Aku rase sbb aku & Tijah "org luar". Means xde sleng utara. Aku sleng KL, tijah sleng terengganu. Lagi la bes org tu "sembelih" kami. Tijah lak rase org tu main tambah je seketul 2. Amek fish cake seketul 2, fish ball seketul 2 n etc.. Yela mesti kita xperasan sebab dah dpotong kecik2.. Hehhh, xpela, kami halalkan jela. Kami kongsi berempat. AISYAH, AYIE, TIJAH & AKU. Xabes pon.. bungkus bawak balik.. Sampai umah, rest, mandi, solat, terus tergolek dog 4-4. kepenatan main air. Nasib dah solat jamak awl2.. So mmg malam tu tido awl la =)
TO BE CONTINUE.... =)




6 ulasan:

:: p R i n c E s S _ N :: berkata...

wahh..bjalan2 ko dik..syiokk tu..g weddg..g vaca kt bkt merah..last akak g bkt merah ms dajah bp tah...ms tu br bkak..bygkn da belas tawon gk r...yong tau fu wat akak tliur..nk bli r ptg ni..

RyuJi SaTo berkata...

ko bile lak nak kawin...wakakka

StrewberiManis =) berkata...

Princess N:

wahh lamanya akak xp Bukit Merah. Harus p ni. Sonok =)

Haa, cepat2 p cari young tau fu. tapi jgn serbu dkt Taiping. Mahal nak mamposssss =P

StrewberiManis =) berkata...

Ryuji Sato:

aku tunggu ko jalan dulu =P

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ berkata...

selamat pengantin baru....

syok nyer jalan2


=}

StrewberiManis =) berkata...

yanie :

lagi sonok if jalan dgn akak =)