Selasa, 1 Disember 2009

~Bibik Mengemas Rumah =P~

ayakkkkkkk kepenatan sihhh
siang tadi aku mengemas bsama huda
tadi kemas bawah je
abes semua aku selongkar
laci2, cabinet2
if ada ketas2, nak d recycle
if ada sampah, mst la buang kan
xkan nak simpan dlm laci/cabinet tuh lak
serupa xyah kemas
ekekeke =P

~pic dari incik google~

mula2 buang serawang

then lap kipas hall & dapur

~pic dr incik google~
pastu start la menyapu
zappp zapppp je =P

~pic dari incik google~
dah debu2 myapu,
mestilah nak mop
aku mop 3x yee
sebab ape?
ape? aku rajin?
owhhh no,
salah2
hahaha =P
sebab nak mainnnn air
hahaha
xdela 3x sebab:
1st: lap debu myapu td
2nd: 2nd ni knon2 macam bilas la =P
3rd: saje nak puaskan hati
hehehe
~pic dari incik google~
aku pkai terra care ni
tapi yg ni mr musle punye
cam xbape bes sgt
dulu ape penah beli terra care cam ni gak
tapi brand ape ntah
lupe
haaaa, yang tu bes, lantai licinnnnnnn
ko mop sebulan sekali,
org ingt ko mop 2 hari sekali
gileeee la
tapi yg ni same je
still licinnnnnnnnn lantai umah ko
1st time aku jmp pencuci lantai yang memikat hati =)
tapi dia hanye sesuai utk lantai tiles & lantai cam pecah2 tu
alaaaa, lantai cam serpihan
ape kenamanye ntah
jap2 aku turun bawah capture pic dia
sanggup tuuuuu
hahah =P


haaa, lantai ni la
ape ek nama dia?
aku panggil lantai pecah2 =P
if guna utk lantai ni dgn tiles,
mmg lawa la lntai umah ko
berkilattttttttttt
bila pijak je,
xmelekit
then rasa cam alalahhh
susah la nak terang
hehee =)
tahann la utk 2 3 mgu
setengah pcuci lantai, smgu je
masuk mggu ke dua,
dah hilang kesan
tapi agak mahal sket terra care ni
2L dlm RM14
eh2 pcuci ni xsesuai utk lantai parquet tau
yang kayu tersusun2 tu
dia macam bertompok sket nnt
nak guna buleh
1st guna terra care ni
2nd, bilas dgn air biasa, without any pencuci
remeh sket la
aku malasssssssssssss
so, utk parquet (kat bhgn atas umah)
aku guna ajax fabuluso je
lavender
perghhhh harum seyhhhh =P
"ajax fabuluso, dsini, dsanna"
aiseyyy, nak wat nyanyi2 lak =P


~pic dari incik google~
adehhhh part ni aku dah malas
mgelap habuk2
d cabinet, rak tv, meja, kusi, tangga, frame2
wahhhhhh sekse nyeeee
tapi tabahkan ati
buat cepat2
hahaha
aku paling malas lap habuk2 ni
mop2 lamtai ske la
sbb tu aku leh bantai mop smp 3 kali
hahaha =P
lap cermin pon aku suka
smbil2 lap cermin,
tgk muke sndiri kat cermin
owhhhhh baru kutahu ku sgt selekehh
hahahaha
mengemas pungg pangg punggg pangg
mana xselekeh
hahahah =P
tgh lap dinding dapor (dinding pkai tiles),
tibe2 dapat msg dari ira
jiranku
"N, kita nak pkai tenet kejap buleh x?"
zapppp aku trus reply,
"jap eh kite on. ok daaaa~"
ye, ayah aku xpkai pasward utk wireles umah kami
sape2 pon buleh pkai
free of charge
so, bwk la laptop ko, duduk dekat2 umah aku
sure dpt laaa
unles aku switch of plug dia
hahaha =P
owh, dulu aku ckp dgn ayah,
buleh buat bisnes camni
bisnes tenet
bulan2 bayar kat kite
kita dok saje je tapi dpt income
tapi ayah aku xmo
ayah aku ckp bape sen la sgt
toksah nak bkira sgt dgn jiran
nnt kita ssh sape nak tlg?
jiran jugak kan?
adehhh, aku cdgkan aje
langsung kena ceramah
hahahha
ni la padahnye if anak otak bisnes
tapi bapaknye xbkira sgt
hahaha =P

pastu ingat nak cuci lantai porch depan umah ni
dah macam2 cop tayap keta ayah ade
medatar? melintang?
hahaha =P
biasalah, kan skng musim hujan
tapak2 kasut toksah cakap la
rimas aku tgk
aku dgn huda dah standby berus & sabun
nak menyental tiles lantai ni
tapi, hujannnnnnnnnnnnnnnn da
adehhhh xpela, buat besok
so, sempat basuh bunga ni je
nak lap, sempit la
daun dia rapat2
so, tembak dgn air je
senang keje aku
hahaha =P

dah hujan kat luar, smbg kat dlm umah balik plak

almari ni kat dapur tau

mak aku ni suke buh doorgift knduri kat sini

ala, macam bakul telur, paper bag n etc,

nak buang mak aku sayang katanya

so, simpan dlm almari ni

sekali simpan, manis lagi

tersusun rapii

bila dah byk,

"N, tolong kemas dlm almari niiii"

see, bibik ni la yg kena kemas

hahhaa


ha kauuu banyak menimbum
ni half je tau
b4 ni aku dh kemas
selamat masuk kotak dh
ikotkan aku,
nak aje buang
semak owhh



tapi bila nak guna ape2 paper bag,
baru nyesal
hahaha =P
pstttt, ade gak bekas telur aku bubuh kerongsang2 aku =)
time kasih emak sbb melarang N buang
ade pekdahnye gak ;)

lepas mgemas kan nikmat dpt ice blanded
tgh penat2, sejukkkkk je tekak
mak, besok nak piza pulak lak
sure kena bebel jap g..
hahaha =P
owhh ye, toilet bawah aku suh huda cuci
asek aku je tertonggeng2 kat toilet
kasi can kat dia pulak
hahaha =P
ok, bibik ni sgt penat
mau tdo awl mlm ni
seharian mgemas dari pkul 10pg-6ptg
esok mgemas atas pulak
adeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
pinggang aku dah senget ni weii
anlene ni xleh caye la
kate je nak kuat kan tulang2
cittt podahhhhh =P

6 ulasan:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ berkata...

rajin nyer dia mengemas...

calon isteri solehah nih

hehehhe.....wah ice blended....cangat cedap!

shiqin ghazali berkata...

warh rajin~ mcm kemas nk pndah umah jerk

Judiene berkata...

1st skali nk ckp, betapa pnjangnye entri ni
hahaha
tp sggup tuh bce sampai abes
rajin ek kemas umah
bese laa anak dara
hahahaha!

=)

StrewberiManis =) berkata...

kak yanie :

a'a cedap
meh kite kongsi meh =)

StrewberiManis =) berkata...

shiqin :

pindah umah?
5x ganda dari mgemas camni kot
hahahah =P

StrewberiManis =) berkata...

judiene :

yeke?
sbb mnum susu anlene kot
energy byk tapi xkuatkan tulang2 pon
tu psl entry ni pjg
ekekeke =P