Rabu, 16 September 2009

berbuka puasa bersama clasmateku before pulang beraya di kampung halaman masing2 =)

phewwww baru ade kesempatan nak update..
biasela, nak cuti raye ni,
macam2 nak kene settlekan
test, quiz, asgmnt
xlupe gak replacement clsss =((
datang kelas pon cam sekadar nak penuhi kedatangan je
hahahaha
buleh gitu?
eh2 xla, kami baik
xpenah nak poteng2 cls ni
cume hope cls batal sentiaseeeeeeeeee
without replacement
hahahah =P
ok2, since macam2 aku nk cite,
plus daya ingatanku masih kuat,
marilah ku berkongsi ceritaku bersama kalian =)

2ari lepas, 14th sept,

cls kami buat majlis berbuka puasa bersama

d dataran depan masjid negeri shah alam..

bwk makanan masing2, then tukar2

sharing is caringg kan?

hahahaha

kami (hzmate) decide nak masak je

nak p bazar, cam selalu je p

kali ni nak try masak

[bulan puasa ni xsempat masak. balik cls dh petang. mlm p terawih. balik terawih siapkan tuto then ZzzZzzz..4.50pg bagun sahur..]

so kami masak ikan pari asam pedas,

ayam goreng berempah, sayur kubis,

sambal tumis ikan bilis & agar2

balik cls ari senin tu, terus berkungfu kat dapo

hahaha...

janji dgn depa pkul 630ptg kat dataran tu
tp kami smp lewat sket
650 baru sampai
tu pon mahadi amek kami kat dpn SACC mall
kami sosattttttt
hahaha
actually kat area2 situ jugak
tp sbb kami lewat kuar umah
jln jemm
tau jela shah alam ni..
sket2 roundabout
mau terhimpit kami kat roundabout
ishhh kojam2 =P


so sampai2, mintak maaf kat semua sbb lewat,
[kami je yg lewat. lain semua dh dtg awl]
then ade game sket
iaitu meneka kad raya
masa plan nak buka bersama ni,
kami cabut undi
kena bagi kad raya kat nama yg kite cabut undi
then org yg terima kena teka
kat kad raya tu xleh tulis nama pemberi
if dh ade nama pemberi kat kad tu,
automatically disqualified from this game


xpasal2 aku pon disqualified sbb umai suh aku incharge bende ni
ishhhh, xdopat den nak join
huhu
actually,,
game ni was like kotak beracun
if tibe kat giliran org tu, kena teka
hadiah disediakan
dah la aku incharge bende ni,
kami smp lewat
cam kelam kabut sket la
tp xpe, we had fun together =)
kad aku beri kepada penerima,
berjaya diteka dengan tepat sekali
xtau la sama ade dia cam tulisan aku kot
xpon kat kad tu,
dia cam identity aku
sebab aku tulis "NHMY"
stand for, nur hannah mohd yusoff



depa punye la excited nak main game tu lagi tau
sebab yela org bg kite kad raye tnpe bgtau sape dia
cam nak tau sgt2 la kan
hahaha
since aku disqualified, aku dh tau sape bg aku
hiksssss =)
haaa, pagi senin tu, after sahur,
baru terhegeh2 aku tulis kad raye tu
dengan tulisan cakar kambeng
plus kekenyangan bersahur
hahaha
nasib la yeee
sebab mlm tu aku dh ngntuk sgt
balik terawih trus je laju panjat katil
ZzzzZzzzz =)))




ni la masjid negeri shah alam
cantik kan??
ramai je yg berbuka kat sini
errr dari td xde pon pic aku??
ape ni??
hahaha
actually time ni bz sket
dahla smp lewat
trus stat main game meneka kad raye
pastu umairah bg tzkirah sket,
trus azan..
time azan ni la kalut pas kurma yg kami bawak
senduk nasi & lauk2 utk yg lain rasa

kami bape kerat je
tapi bancuh air macam utk satu kelas
ye, kami bancuh air 1 tong
hahahaha
kami wat air blackcurent laici
our 1st trial
sedappppp =)
biasela, puasa ni macam2 teringin
pastu ade je bende2 pelik nak dicuba
hahahha
owhh ye,mamat baju biru tula mahadi
dia amek kami dpn sacc mall
dia juga la bg kad raya kad aku
TQ madi =)


nampak x tong puteh tu?
dlm tu kami buh lauk2, pinggan, sudu, agar2
senang, terus angkut
periuk nasi & tong air pegang asing
tp tong putenh tu bukan kami yg angkat
jejaka 2 org ni yg angkatkan
sebab tu depa ade dlm pic ni
TQ so much madi & amin ;))
ade makanan lebih, kami bg je kat budak2 cls
buat mknn sahur ke..
lauk kami abes disapu licin,
sedap kah???
hahaha =P

after buka, rushing balik umah
solat mgrb kat umah
then trus p terwih
quite tired gak la
sbb pg tu cls 830-4ptg
then balik trus berkungfuuuuu,
siap je, gerak ke dataran
dah la datang lewatttttt
sori again kwn2 =(

eh lupe, ni la kad madi bg aku
siap berselotep kooooooo
hahhaha
aku balik terawih br baca
sgt pening bc dia punye kad ni tau
dia tulis keliling kad
pastu macam mr bean aku dibuatnye
bc kad dia kejap2 melintang,
kejap mendatar
eeeee, ko ni mmg la madi oiiii
tp xpe, kad ko aku xbuh lagi bawah bantal
hahahah =P
owhh, esok aku xde cls dah..
buleh balik gombak
hureyyyyyyyyyyy =))
ayah kate nak amek esok
tghari or after zuhur
mgu ni ayah dh stat cuti..
until smgu after raye la kot
ishhhhh, cuti sketnye awl
amek n kat shah alam ni, lmbt =((
okla, mau berundur diri dulu
nak sidai tudung,
pack baju+ buku2
kot la nak study kat gombak nnt kan..
citttt, pirahhhhh la ko N
harapannnnnnnnnnnn =P


nota kaki: arini mendapat berita adik aisyah kemalangan.. Ya-Allah kuatkan hati kami utk menerima segala ujian dariMu..

2 ulasan:

:: p R i n c E s S _ N :: berkata...

besh gilerr buka rmai2 kt dataran....syiok ok...nway..selamat ari raye..

StrewberiManis =) berkata...

:: p R i n c E s S _ N ::

mmg sgt syiokkkk
enjoyyy =))