Khamis, 13 Ogos 2009

mari memakai mask [topeng muke]

wahhhh sekarang ni keadaan makin darurat
H1N1 makin tersebar dgn begitu cepat sekali
angka kematian d malaysia juga makin meningkat
[teratur sungguh ayat BM aku. haha =p]
since yesterday aku sakit2 tekak
today batuk pulak
aiseyyyyy cuak wehhh
badan seram sejuk
dalam biji mate ni kejap panas kejap sejuk
uisyhhhhhhhh takotttttttt =(
b4 aku rase sakit tekak ni,
aku+hzmate telah mengambil langkah berjaga2
iaitu
.
.
.
.
.
.
.
.
.



tadaaaaa, kami telah memakai mask

atau nama melayunye T.O.P.E.N.G M.U.K.A =p

bukan kami je pakai

ramai je student UiTM yang pakai

seee, comel jugak pkai mask ni kan?

hahaha =P

ni cik aisyah & bakal 'puan' tikah
hahaha
1st day pkai mmg kelakar
masing2 tgk muke,
nak gelak
cam penyamun pn ade
hahaha


tapi wehh,
lemas ok pakai mask ni
cam sesak nafas sikit
yela kite sedut balik karbon dioksida yg kite lepaskan
tp ok la drpd kite sedut udara yg xsihat kat luar tu
cobaan berpikiran positif
hahah =p

aku+aisyah cobe la berposing
kot2 la dpt title "BUS STOP GIRL"
tp xlayak owhhh
tau pesal?
dah ade empunya title tersebut
org tu dh request awl2
hahha =P
xpela lina, ko amek la title tu
kami xnak pon =P
so, kami pasrah jela
xpe, alaaaa xheran sgt title2 ni
sebab kami yakin dpt title mis CHUMELLLLLLLLL
hahaha
pangggg laju2 pp aku =P
gileee pasan weh =)





masa ni ramai sgt tgh tgu bus
malas nak berebut
so, kami buat la part time job =p
aku pelik la,
pesal sume pandang kami???
cam kami ni weird gileeee
walhal pakai mask je pon
ishhh dorang ni
xpaham betul dgn mentality org malaysia ni
buat bende baik pdg serong
buat bende xbaik pon pandang serong
uishhhhh
really xfahammmmm



banyak kelebihan pkai mask ni
meh aku listkan
tapi ni jela yg sempat kaji
bz dgn cls la
malas nak pk lebih2
xmasok exm pon ;p
hahaha =P
1) menguap dlm cls pon lect xpasan =P
2) jelir2 lidah dgn org yg kite xsuke pon buleh. dia bukan tau ;p
[ni agak keji la. org baik mcm aku xbuat =p]
3) xbyk bercakap sbb ssh nak berkomunikasi


ni pagi td dgn cik lina dlm bus
pic2 ats ni adalah pic semalam
nak update smlm,
tp mlm td black out
nnt aku wat entry khas utk black out shj
ade things yg lucu n sedih
hahaha =p
haaa pic ni dlm bus pg td
start sem ni student xleh park kete kat faculty
park kat padang kawad,
then naik bus
leceh owhhh
naik keta dr umah
tp park kat pdg kawad then naik bus
if slumber je park kat faculty,
kena saman wehhhh
larat ke hari2 nak kena saman???



clsmate aku ramai yg pkai
bagos2..
smpaikan lecturer corporate finance aku,
nak pkai jugak
tp tabley
sbb if dia pkai,
xleh bg lecture
susah berkomunikasi
lagipun xdgr
suara jd tenggelam
tp cls dia je, bape puluh kali aku nguap
ngantuk wehhh
hahaha
maaf puan/cik
[xtau status dia. 1st day cls, dia xkesah kami nak pgl dia ape. dia ckp, nak pgl kak wani pon buleh. ade ke patut?? uishhhh]



owhhh yee, modul aku weeknd ni postpone
berikutan H1N1
yeahhhh2 aku buleh 'fill in the blank' sume notes2 aku =p
lagi satu, kemungkinan besar the whole UiTM akan ditutup utk sem ni
mksudnye, extend
sebab ramai student dah di kuarantin
and last news, student dr UiTM segamat passed away
because of this virus
lecturer aku ckp, besok, friday,
isu ni akan dibentangkan d parliament
once it is approved,
extend la jawabnye
lambat 6bulan la aku grad
xsukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee =(

nota kaki: weekend ni bz menyiapkan asignment yg perlu di submit nextweek & presentation for next monday. also have a quiz for taxation. adeiiiii rela aku p modul. sambil2 org tu bercakap, lelap2 la sat =p

2 ulasan:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ berkata...

>> akak pun dah pakai kat opiZ

strewberimanes berkata...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ :

sama2 la kite mencegah wabak ini dgn memakai mask
weeeeee =)