Rabu, 1 Julai 2009

~MP3 ku..TQ ayahhhhh =)~

aritu kan, masa tgh wat shortsem,
tbe2 aku rasa cm nk mp3
reason aku nk, cuma nk dgr lagu je
sbb aku study, KENA dgr lagu..
b4 ni, aku dgr lagu kat handset
but, bile slalu dgr, bateri cpt low la kn
sehari aku cas 2 3 kali
gileeee kau sehari 2 3 kali cas
buleh rusakk bateri tau
aku ni punya la jage bateri nk mampuihhh dgn baeknye
ekekeke
bukti?? aku cas, off hset
bile kuar word "fully charged",
aku off then on hset
xpenah cas, biarkan, then aku tdoo *kes cas mlm la*
see, aku amat mjaga harte bende ayah aku belikn =))
gileeee xmalu puji diri sndiri
ekekeke ;'p
mule mintak kat mak..
ckp dgn mak nk mp3
cap ayam pon xpela
jnji leh dgr lagu
sgt kecian ayat aku bukan?
hahaha
tp mmg betul pon
aku nk cap ayam, memory 256
aku budget dlm RM50 je
aku yakin harge dh jatuh skng ni
yela bnde teknology2 ni, cepat jatuh hargenya
nk2 skng dh kuar mp5..
lg la jatuh hargenye =)


smp2 je lowyat, gileeee ssh nk cr mp3
mana nak ade org pkai dh skng ni
then ayah aku tnye cina ni
mana nk cr mp3
tau dia kate ape?
suhh beli hset yg dia jual, dlm tu leh msuk lagu
deiiii, if cm tu, bek xyah..
hset aku ni pon leh msuk lagu
apeee daaa...

finally jmp gak..
cap ape ntah ni
xtau cap ayam ke x
ayah pon xlarat nk pusing2 dh,
dgn sesak, ade event ape ntah kat situ
so, beliiiii sajorkkk =)
aku mintak memory plg kecik,
tp xde kaler pink
amat keciwee
*nk saiz beso, mahal. aku budget RM50 je*
tbe2 ayah aku kate amek je kaler pink tu
ayah bayooo
yahoooooooooooooooo
rase nk terlompat2 je kat situ
yeee, aku tipu, aku kn sopan mehhhh :p
dushhhh muke sdri, sgt xmalu puji diri sndiri
at last amek kaler pink yg bersaiz 4GB
dh same saiz dgn pendrive aku
hiksssss =)
TQ ayah, N jnji sem dpn blaja betol2
citttt dan2 bodekk. pirahhhhh! haha




Nota kaki:lusa mau hangout bersama rakan2 ketika form5. hipppp hippp horayyyyy =))

14 ulasan:

[yAN!e][pUTraJAya] berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
strewberimanes berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
strewberimanes berkata...

[yAN!e][pUTraJAya] :

ade yg beso gabak..
tp ayah yg choose amek ni..
sy selaku anak yg solehah,
amek jela
haha gilee xmalu puji diri sdri ;p

alaaa kak, xpe, jnji leh dgr lagu
knn kak kannn =))
xkan mp3 nk tgkp gmbo lak ;p

strewberimanes berkata...

[yAN!e][pUTraJAya] :

adoiiiii kak, sori terclick kat dustbin tepi komen akak td
adoiiii abeshhh terdelete
gataiii nau tgn ni main2 clickkkk
huhu

RyuJi SaTo berkata...

ayah aku pun ader kasi gak kt adik aku baru2 nie...sebijik cam ko punya...4G gak....
tp di sebbkn ayah aku nie kastam...
time kalau tak silap dye kate kontena baru masuk2 alat eloktronik dari cina....
dye dpt mp3 tu sbjik n lagi satu mp3 tuk kete tu satu...
mp3 tu dpt kt adik aku n mp3 tuk kete tu dpt kt aku....
heheheeheheheh.....

shiqin ghazali berkata...

bper hrge die? nk g survey2 gk bile da msuk duit ni.. wink wink**

strewberimanes berkata...

RyuJi SaTo:

wahhh yeke?
pesal xbgtau aku awl2?
rugi aku mehhh
gilee pasan
mcm la ayah ko nk bg aku ;p

p/s: ko ni slh gune kuase ayah ko. haha ;p

strewberimanes berkata...

shiqin ghazali :

harge asl Rm99
tp dapet Rm95
ehh kamo xyah beli
mintak kat ayah bob
tp kne pndai2 bodek bob dlu la
ekeke ;p

Zack ~ 'A berkata...

uikkk kamu... sy [pon mcm kamu la, suke dgr lagu tau..
hik3..
haah kan if dgr kat handset cpt abis bateri kan kan..
berat lak tu jadiknya..
ushhh2..
ingat nak beli kat pc fair nnti if haga dia bawah seratus.. ngeee~~
p/s: kamu org gombak upenya..
sy pong..
sy duk kat tmn koperasi polis.. hahaaha.. kecoh ahhh sayepp.. lalalala

strewberimanes berkata...

Zack ~ 'A:

owhh samela kite
tabley xdgr music dlm sehari
kdg2 b4 tdo pon layan lagu dlu
ekeke..

harge dia mmg dh murah pon
sempat jenguk2 harge mase nk beli
tp harge berbeza ikot saiz memory la

wahhh yeke dok gombak?
tmn koprasi pulishh tu xjauh pon dr tmn sri gombak ni ha
yeahhhh2 buleh la kite ketemu ya :P

Judiene berkata...

cehhhh
xthn
show off ur new mp3 ek
sme la ngn i
dgr lgu gne nset je
xtaw ble nk bli mp3
hehehe
thanx to ur dad la ek!

:)

strewberimanes berkata...

Judiene :

adeiiii bkn show off la u
sj nk buh utk tatapan penulis utk mse akan dtg
kot2 la cucu nk bc ke,

"ehhh nenek aku ni mude2 dulu dgr mp3 wpon dh kuar mp5. gileee ketinggalan zaman!"

ekekeke

begitulah dialog cucu yg yg SGT sygkan neneknye ;p

[yAN!e][pUTraJAya] berkata...

kesedihan....
komen ku di buang ke tong sampah...

huuuhuhu

strewberimanes berkata...

[yAN!e][pUTraJAya] :

eh2 bukan camtu la
sy terclick kat dustbin tu
tgn ni gatai nau
hikssss ;p

maafkan sy wahai akak chumel =)