Khamis, 30 Julai 2009

C.U.P.C.A.K.E =)

wahhhh cuti midterm kali ini amat berbaloi sungguh
awl2 cuti aritu jenuh pikir
ape aku nak buat cuti seminggu ni
asignment+project xdpt lagi
yela lecture br stat 3weeks
tibe2 dpt memo from VC UiTM
midterm break is brought forward
kini ku xperlu gusar lagi sbb cutiku dipenuhi dgn aktvti =)
aktviti ape? tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.


yeee, aku tlg jiran [aunty tini] aku buat cupcake

atau nama melayunye K.E.K M.A.N.G.K.U.K =P

aunty tini menerima tempahan sebanyak 700pcs

customer beliau mahu ambil harini [30july]

bertungkus lumus la kami buat.

buat awl2 kang, cepat rosak kek ni

yela, kan kek, mst cepat rosak
niat aku nak tlg dia je

tp dia kate nak bayar gaji kan,

pehhhhhh aku xkesah =)

ade gak duet utk aku berbelanje bkk sem kang

wpon schlarship JPA ku dh msuk mggu lepas

*TQ JPA sbb sem ni cepat nau msuk duet. bodek kah? haha*

first day aku belajar masuk kan dolly paper dlm cup tu
senang je tp leceh.
sebab leceh la
buleh gitu? haha
umah aunty tini ni selang beberapa buah je dr umah aku
jap2 nak kire selang bape.. haha
seblah umah aku aunty kiah, pastu apek kacak,
haaaaaaaaaaa, selang 2 buah umah
hehehe
alaaa dekat aje
if kena kejar anjing pon, sempat la lari msuk pagar umah aku
eh, tak2, sementara nak bukak mangga kat pagar,
dan la kot anjing tu geget aku
hahaha
ok2 ni dah mengarut ;p
actually bukan aku je yg tlg aunty tini
ira+wanie [they are siblings] pon tolong gak
mereka pon jiran aku
selang sebuah dr umah aku
sebelah kiri umah aku, umah meen
then umah mereka
kenapa umah mereka cepat je aku ingt selang bape??
sebab mase zaman sek rendah dulu,
kucing2 meen suke lepak kat porch umah kami
mak aku ni xbapa suke kucing
katanye bulu kucing ni hama
leh dpt pyakit
then ade lg mak ckp
tp aku lupe
hahah
asal kucing dia lintas je,
mak aku dah standby penyapu lidi
acah2 je nak kejo
las2 kucing dia over pulak lari laju2
hahaha
heh ingt mak aku nak kejo betul2 ke?
umah kami ni berbukit
mengah okkkkkk
aku xlekatkan butterfly ni kat penutup cup
sebabnye masa ira tgh buat,
tbe2 dia menjerit
glu tu, dia tertembak kat jari dia
bukan kat butterfly tu
saket ok
sbb tembak glu ni pkai karen
panas owhhh
dek kerana insiden tu,
aku xmo buat
takut. huhu
aku ni penakut sket
bukan takut ape pon
takut saket
hahaha =p



masa tgh buat ni, kami berborak la
aunty tini ni kate kejap je kami dah besar
dulu ingat lagi pg2 tgu bas sek lalu depan umah
kutip kami [aku, akakku, wanie, ira, hazwan]
p sekolah rendah
tup2 skng dh bsar
dah nak kwen
ckp pasl kwen, haha
aritu ayah kate door gift buleh wat kat aunty tini
jimat kossssssssssssss
then aunty tini kate dia suke if wat hantaran
pueh hati wpon bukan dia yg kwen
[beliau sudah berumahtangga. mmpunyai 3 anak]
bila aku mengusik dia buatkan utk akunye nnt,
laju je ckp
" N punya psl,buleh aje..mst buleh"
haaa kau, doorgift & hantaran dh settle
tp calon xde
camne???????????
hahaha =p
"MAK, SEM NI PENCARIAN FUTURE HUSBAND LA"
"CARI LA KAU N, DAH DAPAT BWK BALIK UMAH. TUNJUK KAT MAK AYAH"
"OK SETTTTTTTTTTTTT =P"



semalam aku dtg umah dia tlg2 ni pkul 1ptg
ade la balik umah kejap2..
solat n mam
after mgrb semalam kemuncak segala2nye
cam lipas kudung
besok customer nak amek dah, tp baru siap 280pcs
ordernye 700pcs
xke gileee???
dan malam td kami stay upp utk menyiapkan semuanye =)





mentang2 aku budak akaun,
kejap2 aunty tini tnye aku
"N, 140 KALI 3 BAPE"
"543 TOLAK 160"
"BLAAAA..BLA....BLAAAAA"
ade je yg aku kena menyongak



mule2 dia tnye, aku blur
lepas dia tnye je darab ni campur ni,
tau aku pk ape?
otak aku trus tangkap cari calculater
tekan button on, picit angka2
hahaha
otak aku dh biase di train dgn calculator
so bile simple2 je, aku tetap nak gune calculater
zman sek rendah dulu cepat la aku congak
sebab ari2 kena baca sifir depan ayah aku
xlepas, jangan harap buleh main roller blade on weekend
[zaman ni sgt famous dgn rollerblade]


penat ayah train menyogak dr kecik,
tp dh besor pkai calculater
hahaha
amat xbgs.
aku start pkai calculater pon masa f4..
masa f5, calculater aku hilang kat sek
siap sumpah sape amek, jd KATAK!!!
buleh gitu? =p
at last mak belikan yg baru sbb masa tu nak trial spm
TQ mak =)

customer aunty tini ni title datin gamaknye
nak corak tu, nak corak ni
nak kaler pink puteh sahaja
gilee cerewet
5decoration for 700pcs
aku tgk pink sokmo, juling mate aku
tp dalam hati seronoknyeeee dpn mate ade kaler fink =)

masa aunty tini kate ni utk 4th deco,
aku dh siap2 kire balance lagi bape kena siapkan
yg membuat aku shock,
bile aku kire sumenye,
xckup 700pcs
baru 593pcs
time tu dah pkul 11mlm
aunty tini kate semuanye mmg cukup 700pcs
tp aku kire, xckup,
then kami punggah balik utk kire betul2
box yg dh di selotep, kami bukak balik
ye, mmg betul 593pcs
short 107pcs
byk tuuuu
if shot 30 -40 xpela
sbb pg tu, husband beliau ade bw ke kdai

nak xnak, pkul 1pg, kami bakar cupcake lain
gileee kau, mmg penat la
aunty tini siap tertdo kat hall
sebab saket bdn asek duduk je
elok td dia pgl aku akauntan sbb tlg kire @ congak
skng ni dia pgl aku auditor pulak
sbb trace cupcake xcukup
katenye, if aku xkire, dia mmg xsedar

setelah diselidiki, kami berjaya kesan napa buleh short
sebab aunty tini bancuh 12bancuhan
1bancuhan dapat 60 cupcake
so bile 12 bancuhan, 720 cupcake la
lebih 20
tp xcukup sebab husband beliau terambil antara 12 bancuhan itu
utk buat kek utk kedai..
so short disitu
dalam kedaan kelam kabut,
buleh pulak kami trace napa xcukup
hahaha


aunty tini kate, siap semuanye,
[budget dlm 11mlm siap tp sbb short tu yg lmbt siap]
dia nak bwk mam kat bangi kopitiam
sebagai tnde TQ la
atlast, kami mam burger dpn 7E je
hahah..
heh, burger pon, cedap ape
pkul 130pg mam buger
ira je xmam burger
kenyang katenye
wanie org 1st abes
hehhh, hebatla alonggg =)
smbil2 buat, aunty tini bg air
bila husband dia nak keluar,
siap tnye kami nak mam ape
hehhh, patutnye mkn mnum sdri tgg la
pehal pulak jiran nak hulur
gile xmalu
hahaha
dorang ni mmg baik la
majikan yg sgt memahami
owhh, mereka br bukak kiosk di ikea/ikano d damansara
dekat2 one utama tu
sape nak kje, buleh la
mereka tgh mencari pekerja
aku? mggu ni buleh la aku kje
tgh cti
this sunday aku nak balik shah alam dh
xbuleh la tolong beliau lg =(

finally siap pkul 3:40pg
hahha
terkedek2 la aku, ira, wanie balik umah
tau la angin pagi
sejukkkkk
jalan pon sambil menghirop udara segar =p
smp umah, naik bilik, aku mandi,solat,
on aircond, then ZzZZZZzzzZzzzZ

nota kaki: Takziah kepada Aisyah [hzmateku] kerana kehilangan bapa yg disayangi petang td. 2thn lepas, ibunya pulang ke rahmatullah. semoga rohnya dicucuri rahmat. Al-Fatihah



2 ulasan:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ berkata...

alahai
keretif nye adik kak yanie nih
hehhehehe..

salam takziah.al fatihah....amin

strewberimanes berkata...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ :

tq hehe