Sabtu, 13 Jun 2009

new spec =)

kan aritu aku p klinik luar sbb saket2 pale..
doc kate sbb POWER SPEC aku..
ye, aku ulang, SEBAB POWER SPEC aku..
bukan sebab aku MIGRAIN

aku saket pale bukan bhgn depan pale,

tp bhgn atas pale & blkang pale..

saket yg amattttttttttt

xtau nk gambarkan mcmane..

pg2 aku bgn tdo, take time owhhhh

xleh nk trus bgn trun katel..

rase cm 'bgegar'..

ade smp satu thp,

aku toleh muke ke kiri or kanan,

rase cam "GEMPAR BUMI"

plus bdenyut2, pandangan kabur,

perghhhh, xtau nk ckp camne..

saketttttt sangat2.. huhu

so aku decide p klinik luar,

doc ckp power spec aku..

punca aku pening sbb mata aku

mata aku dok tekan nk fcus image

tp spec kurang jelas

tu yang saket pale..

cm tekanan la..

mata stil nk fcus image tp spec xjelas

aku pon satu, buleh pulak lupe nk tkr spec

if x, every new sem, aku akan wat spec br

tp since las sem, aku lupe

*sebab aku pkai lens sem lps. so xhirau sgt dgn spec*

ingat2 balek, dh sthn lebih aku xtkr spec..

padan la pon..

so, after p klinik, aku p kdai spec..




cek2 mata, power dh berubah..

kanan trun 50..kiri naik 50..

haha fair la pulak..

seblah naik sblah trun ;p

tp blah knan ade silau la..naik 0.75.. kiri maintain..

hehhh dh cm pakar mata lak aku ni..

ekeke..

aku tau la sket2 bacaan dia..

yela setiap new sem, aku akan wat spec br..

so serbe sedikit aku tau psl bacaan mata ni..



ni spec br aku..
pic atas ni spec lama..
xbyk beza pon..
stil half frame..
tp yg ni frame dia TEBAL sket dr yg lama..
xbyk pilihan la frame kat kedai tu..
ade yg tebal gilosss
xsesuai dgn aku
sbb bila aku pkai tdung, nmpk cm kembang..
ade pulak yg vouge2..
lg la xsesuai dgn aku
aku kn ayuuuu, lembuttttt
dushhh muke sndri..
gileee xmalu puji diri sendiri ;p
setelah ditolak dgn student price,
harge spec ku RM230..
*aku nipiskan kanta sbb power aku mmg tgi. bg nmpk nipis sket*
yeee bukan pkai duet aku..haha
aku xkje lg la..
mana ade income..
so, kos pembelian spec br ni di taja sepenuhnye oleh AYAHKU
time kasih incik MOHD YUSOFF B SULAIMAN
anaknda bjanji akan belaja bsungguh2..
cittttt dan2 bodek..
haha ;p
nota kaki: masih lagi saket2 pale. mungkin sbb nk sesuaikan dgn power spec br kot..

Tiada ulasan: