Khamis, 7 Mei 2009

ke kolam air panas (hot spring) d sungkai, perak bersama hzmate2 ku =)

mgu lepas aku ada msg ayah aku..mtk izin nk ke sungkai. mula2 ayah aku xbg..yela ayah aku ni jenis ssh nk lepaskan anak2 dia. pujuk punye pujuk, dapat gak p.. yezzerrrr =)


3ari lepas aku msg lg. kot2 ayah aku lupe..

"salam. ayah, lusa ni n nk p sungkai dgn bdk2 umah eh"
"ok, jaga diri..ayah kat Sabah ni.."
" ok =)"



kami ke sana bawa bekal wantan.. pg2 tu goreng sdri lew..

ni namanye sandwich sardin yee =)

fries 3 polistren..


telur sepapan..utk ape? waittt n seee =)

air oren+ pinggan, mgkuk n sudu..


ape aku bwk? beg baju, mister potato n bantal siput nk hug dlm ketaaa.... =)

siput ni yg teman aku dlm keta.. dan siput ni jgk buat aku tdo dlm keta.. hahaha..mahappp cik farah nggak teman kamo drve...xpe, tikah ade.. ;p


b4 bgerak, cik farah isi minyak dulu.. okkk, buleh btolak dah donggg =)..kami p 2keta..

hampir sampai.. lg 1km exit ke psimpangan sungkai..

tiket msuk ke taman rekreasi kolam air panas..

yg sodihnye keta xbulehhh masuk. cisss penat je aisyah ngurat pak guard tu..haha..yela jauh la weii nk jalan msuk..dh la kami bwk stok mknn bkotak2 ;p

haaa xcaye? kan berkotak2 tu..haha..muke bengang je kne jln kaki..dh la panas..jauh lak tu..


aku dgn ayie p tukar bj jap, tgk2 depa dh terjun dlu..cissss korang xsabo ye nk main air..haha

mam after mandi..lapa lak rasenye..isi yut dlu yeee =)

from left, tikah, aisyah, lina..

aku, aisyah (tudung hijau) n farah..

ayie, aku, asiyah, farah.. apesal kami duk tepi tu? bkn kami tkt nk p tgh2 sbb dalam ke hape kan..tp kat tepi tu ada 1 tmpt air mgalir yg sgt sejukkkkkk.. bestt wooo ilang rse sakit pale


candid cik tikah capture

ni kat air kolam panas lak..td air kolan air gunung..sejukkk... ni tempat merebus telur..thats y kami bw telur sepapan td =)

sedang merebus telur..kami wat 15biji separuh masak dulu..


ayie n aisyah setia menanti telur dimasak..yang ni wat telur rebus btol2 masak.. td kan separuh masak..

lina n farah berlumba2 mkn telur.. kejap2 tnye sesama mereka " ko dh bpe biji mkn?" ;p

aku n tikah tbe2 slow mkn telur..tbe2 pale pening sgt2..nk tumbang pon ade =(

ayie br test mkn telur sparuh masakkk " yeee sedap la"..slama ni if telur separuh masak, dia sgt2 xsuke..geli katenye..



aku mkn 2 biji telur je..ikotkan sorang 5biji..kan sepapan 30biji..ade 6org, so sorang 5biji la.. tp aku hanye leh abeskan 2 biji je..xlarat donggg.. pale pning =(

time tgh2 tgu telur rebus, ade pkcik yg jaga bhgian tu, bg kmi alga..alga tuh dlm kolam air panas la..katanye, buh kat muke, bile dh kering n rase tegang, bilas dgn air (air kat situ air panas.kn kami kat area kolam air panas).. bile dh bilas sume, mmg betul kate pkcik tu, muke rse sgt2 halus, ringan.. owhhh indahnye ciptaan Tuhan..

muke aku nmpk lg pekat dr dorang sbb aku pkai kemudian..depa punye dh nk kering.. mule2 aku xnk pkai sbb cm geli je..lgpon time ni, aku tgh tgu telur masak. yela dia ade timing dia. cm nk separuh masak, tgu dlm 2 3 minit.. akhirnye aku pakai gak sbb dipujuk rayu oleh mereka ni..haha

haaaa hambek ko..aisyah bukan pkai kat muke je..kat tgn skali tau..hebattt ko aisyahhh ;p


komender palapes sosat..haha.. ni aku br je pkai alga tu.. tgh tgu kering..


woooo part ni beshh.. merah2 muke aku tahan panas..haha.. hape nama bende alah ni..alaaa yg batu dia tcacak2..tp bestttttt..air kat celah2 batu tu lak air panas, mmg kaki trase diurut.. nk p lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii =)

ni kolam air panas..temprature dia xsilap aku dlm 40 darjah clcius kot.. mmg panas la..aku hulur2 kaki saje..panas wooo ...xtahan..

haaa dorang sume hebat. tahan panas.. rendam trus wpon air panas.. cume aku je hulur2 kaki.. panas mehhh..aku ni dh la jenis xtahan panas.. huhu..
p/s: kami p hanye 6org je.. hzmate aku yg lagi sorang, ati, xdapat p sbb dia dh balek semlm..pulang utk bsama anak n husband dia..anak dia br 2 bln lbih lewww.. komitment yg lebih penting perlu diutamakan =)





3 ulasan:

lazzu ardy berkata...

hallo... datang menjenguk!

strewberimanes berkata...

dtg2 la menjenguk lg yaa =)

Tanpa Nama berkata...

hai... map nak gi sana x ader ker?