Rabu, 6 Mei 2009

gotong royong :)

bgn pg, after brekfast sume2, trus stat kemas2 umah..alaaa saje2 je.. every sem, b4 balik cuti sem, mmg kami akan bersihkan dulu. beriye la pulak kami kemas. cam nk pindah je. cam nk raya pon ye gak ;p xcaye?? meh tgk pictures below ;)
mula2, masuk kan printer ni dlm kotaknye. sbb xpakai dh. bkk sem kang, pkai balik la ;p.. printer ni leh fotostat, scanner n etc.. haaa sume bulehh. tp yg sakitnye nk beli ink dia la.. bapakkk mahalll.. tp ni printer ayie beli utk kegunaan 1 umah. mksd aku, ayie bli, kos ink dia, share2 la. paham? ekeke ;p.. *aku pkai printer biase sajorkkk. samsung laser jet itam puteh. jimat kossss ;p*

time ni dh stat punggah sume ketas2 n buku2 dlm rak. sbbnye nak clearkan kat hall. senang nk sapu+ mop..

tengah memunggah lg ;p


haaa hambek ko. ni la hsih punggahan nye. biasela, name pon student. 1 umah pon 7 org, tu yg nmpk byk bku2 n ketas.. ni pon after half dh msuk kotak utk di recycle..


aritu aku buh fail aku atas kotak aisyah. tp tmelendut kebawah la pulak. fail aku tu berat sgt. so aku ganti balik kotak dia.. bapakkk besooo gile kotaknye. kotak dia aritu separuh dr yg ni agaknye. ni sume akak kat kedai teddy tales tu la. yee2 je ckp dgn aku kotak ni xbesoo sgt. dushhh dushhh br tau ;p

tempat gula, garam. sos2, kicap n etc..


bhgian air lak..napa xbyk stock air? sbb sudah diabeskan semasa study week & exam.. yela, tgh2 study mst rase haus. bancuh siap2, buh tepi buku. xyah ulang alek masok dapo. buang masee ;p

yg ni stock utama. rak ni xpenah surut..mst penuh. nmpk kosong sket, ada yg akan menambah koleksi mknn...;p ni pon dh kurang sket sbb tgh2 study pon leh ngappp sambil2.. haha.. ;p


yeee umah aku ni leh bkk farmasi wooo.. haha.. hasil ubat2 manusia dlm umah ni. kan rumah ni ade 7 org, mana la xbanyak ubatnye..


deretan kasot.. kasot plg byk sape punye? dh tentu kasot aku PALING SIKIT! haha ;p


yeee kotak2 ni bukan aku punye ek.. aku nye 2 sajorkkk ;p.. the rest aisyah punye. ratu kasot ;p*mahapp cik aisyah ;p*

peti sejuk ni Puan ati yg bersihkan..

ok, kat hall dh clear. standby utk di mop..


fushhh bdebu lantai.. lama nau x mop... tp nmpk kilat je? cm cermin la pulak.. haha. siapa yg akan mop?? AKU ler... sbbnye? aku AJK mop. haha.. xde la, aku suke mop2 ni. so, segala bagai psl mop, aku yg buat..


pkai baldi biase je.. xde nye nk pkai baldi yg makcik2 clearner pkai tu. alaaaa yg baldi ada tapis tu. leh perah kat penapis yg d sediakan.. ha yg ni aku perah pkai tgn je..


sinki yg telah dikilatkan oleh cik aisyahhh. kilatt gilosss. aku nk bsuh tgn pon tkt ;p


yeahhhhhh mari menyentalllll ;p


part ni bestt. aku sental sambil main airrr dgn cik aisyah. haha ;p


cermin dlm baldi tu aku br basuh.. tp ade kjdian ketika aku bsuh cermin tu. sbb ape?? xmo bgtau..;p

microwave, rice cooker, dapor masak..

deretan soflan..yeee bdk2 umah ni sume wangi.. lg wangi, dh tentulah dotttt dottt.. sile teka ye, xde hadiah pon ;p
semua langsir2 di rendamkan dulu b4 basoh.. langsir byk, baldi lak kck2 je. tu yg berbaldi2 pkai utk rendam lagsir. ekeke ;p


hehh mesin ni la yg akan mbasuh langsir2 itu.. mesin ini d beri nama WASHER MACHINE. ngerti kamo? ;p


bilik air basoh las skali sbb kang nk tkr air mop la, basuh kain lap2 la, kotor balik bilik air. so basuh las skali.. beresssss :)


ni longgokan sampah namanye ye ;p


okkkkk setle. siap je, aku bkk peti sejuk, amek air. hausssss maa.. jemput minum ;)


p/s: sok ada aktiviti lain bersama hzmate2 ku.. hape dia? sabar la weiii.. will be update later.. k la aku nk rest..penat mgemas..;)

4 ulasan:

lazzu ardy berkata...

waktu dip dulu kat uitm segamat
2 sem duk luar
takde pun peti sejuk
hahaha... korg ada, bagus sungguh
mesin basuh pun cantek
kitrg harap belas jiran sebelah jelah
dia bg pinjam mesin basuh tahun 90-an yang warna hijau tu
hahaha...

strewberimanes berkata...

adoiiii kamo ni..
kami myewa di seksyen 7..
area2 pintu blkng uitm..
kami cr sdri umah sewa ni..
mana de uitm sediakan..

peti sejuk n msin basuh tu sy yg bw dr gombak..
memandangkan sy yg plg dekatumah antara hzmate yg lain..
tu pon msin basuh yg ke 3 sy bw tau..
b4 ni jahanam!!
ekeke

shahrul-gombuck- berkata...

bersih jgk umh prempuankn...rjin awk gotongroyong sblm blk cuti sem..

strewberimanes berkata...

shahrul: setiap sem mmg camni. bersihkan umah sewa b4 balek cuti sem