Ahad, 17 Mei 2009

first day

arini first day msuk short sem. adehhhh a little bit of kekok. cuti smgu xde watpe kat umah, tup2 kne ngadap buku balik.. =(



cls pkul 8:15am-10:15am.. everyday. sbb nak abeskan slybus cepat. takut xsempat cover. aku amek 1paper je, leh la pay more attention kat paper ni. senang cite stat study, pper ni. 2jam berikutnye pon pper ni. 4jam berikutnye pon stil study pper ni. xdenye nk tukar2 pper lain. aku amek pper ni je pon. nk tukar study pper lain ape jadahnye ekeke ;p



mlm td tdo awl. kul 11lbih dh naik katil. tp tkebil-kebil mata ni lagi. pukul 1 br lena.. adehhhh napa xleh lena ni? katil lain kot ;p.. xdela, xtau napa, pusing kiri, pusing kanan, tekup muke, stil xbuleh tdo.. ahhhhhh napa ni?




sedar2 dh munyik alrm clock.. dh 5.30am..bgn jela. siap2 p cls, buleh pulak aku bantai lupe nk pkai student card. haha smgu xbgantung kat leher ni, so lupe la :p *kne mam kismis byk2 ni ;p*




masuk cls, lecturer bg briefing, tup2, ok, cls abes. ekeke.. smbg esok. then kami (aku &hzmate) p...

1) bukak a/c ASB (kat post office uitm je. which is dekat dgn faculty aku)

2) byr bil2 umah (bil2 umah aku yg pegang),

3) beli brg dapo,

4) kdai hardware cri cemin (aku tpecahkan cermin kat dapo masa gotong royong umah sewa. so nk ganti balik la. xkan nk buat bodooo je..uhukkkk),

5) beli lauk (utk 1umah. nsi masak sdri)






aku tolak troli, depa ilang ntah kemana. haha.. bile jmp, masing2 penuh brg d tgn nk masuk dlm troli. ape lagi, aku tolak troli laju2 p tmpt lain. sederet depa blkng aku mgejar nk buh brg dlm troli. haha aku kejam bukan? :p.. biarkan kami berdrama kat pasaraya bintang sek 7 :p

hitam gilossss ibu jari aku. gara2 nk buka a/c ASB la ni. dh toyoh2 dh tisu pon xleh ilang gak. ink ape post office ni pkai utk cop jari yeh? bapakk la punya susah nk ilangkan.. hikssss *sila abaikan beg aku di belakng*


ok, ini la hasilnya. sebaek trus dpt bukunya, kata kwn aku, masa kwn aku nk buka, xdpt buku. sbb abes stock. hehhh bgus btul2 semua dh ade kesedaran myimpan duet smp kwn aku nk buka account, xde buku..baguss2 =).. so, marila kita sama2 myimpan duit utk masa depan yoooo ;p *dh berumur 20thn, br ade kesedaran nk myimpan duet. hehhh xpela, urat kesedaran aku lambat sket timbul. tp mujur juga ianya timbul b4 aku kwen kn? kira xterlewat la ni. hikssss:p*


nota kaki: ayah, sori n tbawa balik USB hub ayah. kelam kabut kemas barang aritu, laju je msuk dlm beg laptop..2mgu lagi n balik, n pulangkan yeee.. huhu~


4 ulasan:

:: p R i n c E s S _ N :: berkata...

slamat blaja yunk....

strewberimanes berkata...

bukan slmat tdo kah? ;p
aiseyyyyy asek ingt cuti jela ;p

shahrul berkata...

sy nak tnya skit nie..dri sgi sy tgk awk dlm gambr awk nie mcm garang,cpt marah,series tul ke..?

shahrul_gombuck... berkata...

walau ape2 pn sy hormat awk rajin catat porgm and ambk gambr bt story ttg diri awk...bkn senang nak cri btl x strewberimanis...?